21. února 2010

Zdeněk Troška na jezeře hrochů, připravte si pytlíky..

Mám Zdeňka Trošku rád, líbí se mi jeho vytrvalost, stejně jako čínský pěstitel bonsají dokáže celá léta pečovat o svou rostlinku, dokáže Zděnek Troška tvrdošíjně obhajovat demenci přítomnou snad ve všech jeho dílech. Ponechme stranou pohádky, ty se prostě dětem líbí a to je třeba respektovat. Co se ale respektovat nedá, je obliba jeho "filmu" mezi vyzrálým publikem. 

Zdeněk dle mého patří totiž do prominentního klubu takzvaných "prznitelů českého filmu". O co že se jedná? O elitní klub plný jmen jako Vít Olmer, Jaroslav Soukup, Byl jednou jeden polda či Playgirls. V ČR po revoluci totiž vznikla jakási zvláštní nálada, která dovolila těmto talentovaným umělcům vystoupat až na samý vrchol. Je opravdu záhadou, jak je to vůbec možné, zasáhlo do toho snad nějaké vyšší zlo? Měl to snad být trest Sovětského svazu za listopadovou revoluci? Jestliže ano, pak pěkně vypečený.

Něco pro pobavení.
"Český režisér by za takové peníze, které měl k dispozici Jackson, dokázal natočit Pána prstenů mnohem lépe"  Zdeněk Troška
Proč to ale píšu. Nejedná se o čirou nenávist, leč o varování. Do kin právě přichází nová Troškova pecka s žoviálním názvem Doktor od jezera hrochů. Nedokážu říct o co se vlastně jedná, ani kde se film odehrává, ale tradičně rozhodně nechybí zemitý "humor" a tradiční směsice rádoby vtipných, ve skutečnosti však odporně nelidských karikatur.

Nyní chci apelovat na váš zdraví rozum, NECHOĎTE NA TO DO KINA, nenechte Jezero hrochů porazit Shutter Island, jděte na Protektora, jděte na Pouta. Vložte své peníze do rukou Marka Najbrta nebo je raději pošlete někam za oceán. Zastavte dalšího Martina Maxu a Platinovou Helenu, zastavte další Kameňáky...

Ve jménu bratří Lumiérů, filmoví fandové .... Já Vás vyzývám.

Žádné komentáře:

Okomentovat